en / nl / sk / be

SOC2 Type 2 Assurance report voor Davinci

24 MEI 2017 – Na het behalen van de SOC2 Type 1 Assurance in oktober 2016 heeft Davinci in mei 2017 ook de SOC2 Type 2 Assurance gerealiseerd na de audit door BDO.

SOC2 is een – relatief nieuwe – internationaal gestelde norm die specifiek gericht is op diensten van IT serviceproviders. De rapportage geeft bestaande en potentiële klanten inzicht in de kwaliteit van de Managed Services die Davinci als SaaS vanuit de Cloud met partner Amazon Web Services (AWS) biedt aan de financiële sector op het gebied van kredietverstrekking en administratie. De SOC2 Assurancerapportage verschilt van andere, traditionele certificeringen omdat de SOC2 Assurancerapportage uitgebreider is en deze jaarlijks wordt uitgevoerd door middel van een audit door een onafhankelijke partij.

Verschil Type 1 en Type 2

Bij de SOC2 Type 1 Assurance wordt gekeken naar de manier waarop de organisatie van plan is haar processen en controles te laten verlopen. De SOC2 Type 2 Assurance is een jaarlijks terugkerende controle waarbij gekeken wordt of er voldaan wordt aan de afgesproken processen en controles.

Het volledige SOC2 Type 2 Assurance report is (voor intern gebruik) beschikbaar voor de afnemers van de diensten van Davinci.