en / nl / sk / be

Publicatie wetenschappelijk paper automatisch dossiers ordenen

03 MEI 2017 - Onlangs is het wetenschappelijk artikel van Davinci en de Radboud Universiteit Nijmegen over automatische dossiersplitsing en pagina-ordening gepubliceerd en in Porto gepresenteerd bij de “6th International Conference on Pattern Recognition Applications and Methods”. Het artikel komt voort uit een samenwerking van Davinci met de Radboud Universiteit Nijmegen op het gebied van machine learning en dataextractie.

In het onderzoek is gekeken naar een algoritme dat ingezet kan worden voor het opsplitsen en herordenen van pagina’s in digitale dossiers in de financiële dienstverlening. Binnen de branche, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een hypothecair of consumptief krediet, moeten grote aantallen documenten geanalyseerd en verwerkt worden. Vaak worden meerdere documenten in één pdf aangeleverd en moeten deze voor de analyse uit elkaar gehaald worden. De kennis die opgedaan is uit dit onderzoek sluit mooi aan bij onze oplossing DocStreet en zorgt ervoor dat er een adequate manier gevonden is voor het automatisch ordenen van dossiers. De toepassing kan ook gebruikt worden voor andere doeleinden, zoals digitalisering van archieven.

Het gehele artikel is beschikbaar via: http://www.scitepress.org/DigitalLibrary/PublicationsDetail.aspx?ID=LNl5K7Z4Jww=&t=1

Een whitepaper over hetzelfde onderwerp is hier beschikbaar.

Meer weten? Neem dan contact op met Wessel Stoop: wstoop@davincigroep.nl