en / nl / sk / be

Maar liefst een derde van hypotheken gaat via Skydoo

13 JANUARI 2017 - Het gebruik van het hypotheekaanvraag en –acceptatieplatform Skydoo blijft stijgen. Dat is te zien aan het aantal hypotheekaanvragen dat het afgelopen jaar geautomatiseerd via Skydoo verwerkt werd.

In het jaar 2016 werden circa 15% meer hypotheekaanvragen via het platform verwerkt dan in het jaar daarvoor. Momenteel wordt maar liefst een derde van alle hypotheekaanvragen via het Skydoo platform behandeld. Ook het aantal automatisch verwerkte documenten, maakte een groei door. Ten opzichte van 2015 werden er in 2016 namelijk 21% meer documenten verwerkt, dit brengt het totaal aantal verwerkte documenten op circa 1 miljoen berichten.

Optimaliseren hypotheekaanvraagproces

Skydoo is een snel, efficiënt en betrouwbaar platform voor het faciliteren van hypotheekaanvragen en –acceptatie tussen intermediair en geldverstrekker. Skydoo optimaliseert het hypotheekacceptatieproces door vooraan in het proces verschillende controles uit te voeren. Een aanvraag voor een offerte wordt automatisch getoetst aan het acceptatiekader van de geldverstrekker, externe data van o.a. NHG, BKR en Calcasa en op volledigheid. Dit zorgt ervoor dat het hypotheekacceptatieproces tussen adviseur en geldverstrekker sneller, beter en tegen lagere kosten verloopt.

Davinci initiatief

Skydoo is een initiatief van Davinci en is in 2011 opgericht met als doel om het proces tussen intermediair en geldverstrekker te versnellen, verbeteren en goedkoper te maken. Skydoo wordt gebruikt door verschillende Nederlandse hypotheekverstrekkers en is een coöperatie u.a. waarvan de deelnemende geldverstrekkers lid zijn.