en / nl / sk / be

Innovatie

Wij innoveren de markt

Innovatie zit in ons DNA. De afgelopen 25 jaar hebben wij de financiële dienstverlening op verschillende manieren weten te innoveren. Zowel in de vorm van toonaangevende branche-initiatieven als door de inzet van onze krachtige oplossingen.

HDN

HDN (Hypotheken Data Netwerk) is 22 jaar geleden opgericht door Davinci. Inmiddels is HDN een coöperatieve vereniging waarvan nagenoeg alle Nederlandse aanbieders van hypotheek- en hypotheekgerelateerde producten gebruik maken. Met haar state of the art platform en berichtstandaarden faciliteert HDN standaardisatie in de hypotheek-(en hypotheekgerelateerde product)keten. Dit resulteert voor de gehele markt in een forse besparing op bedrijfskosten, efficiëntere processen en zorgt ervoor dat klanten sneller weten waar zij aan toe zijn. De dagelijkse werkzaamheden rondom bedrijfsvoering, ontwikkeling en beheer van de berichtstandaard en advies aan HDN-gebruikers zijn uitbesteed aan Davinci.

ECH

Het Davinci initiatief ECH verzorgt sinds 2003 het digitaliseren en standaardiseren van de communicatie tussen geldverstrekkers en het notariaat. De ECH-berichtstandaard ondersteunt alle stappen in het proces van vestigen en aflossen van hypotheken op snelle, uniforme en veilige wijze. Hierdoor kan efficiënter gewerkt worden, aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd worden en beschikt men altijd over de actuele status van het zaakdossier. Momenteel maakt een groot deel van de Nederlandse geldverstrekkers en nagenoeg alle notariskantoren gebruik van ECH. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) is opdrachtgever van Stichting ECH en Davinci is partner bij implementaties (adviseren, testen, certificeren) en verzorgt de directie en het functioneel beheer van de standaard en bijbehorende infrastructuur.

Skydoo

Skydoo is een initiatief van Davinci en Door van Basten en wordt gebruikt door verschillende Nederlandse hypotheekverstrekkers. Skydoo is een snelle, efficiënte en betrouwbare webapplicatie voor het faciliteren van hypotheekaanvragen en –acceptatie tussen intermediair en geldverstrekker. Skydoo optimaliseert het hypotheekacceptatieproces door vooraan in het proces verschillende controles uit te voeren. Een aanvraag voor een offerte wordt automatisch getoetst aan de normen en voorwaarden (acceptatiekader) van de geldverstrekker, externe data van o.a. NHG, BKR en NBWO en op volledigheid van de aanvraag. Dit zorgt ervoor dat het hypotheek- acceptatieproces tussen adviseur en geldverstrekker sneller, beter en tegen lagere kosten verloopt. Davinci is verantwoordelijk voor alle dagelijkse werkzaamheden rondom bedrijfsvoering, ontwikkeling en beheer van het platform.

Automatische documentverwerking

Tien jaar geleden is Davinci begonnen met het onderzoek naar de mogelijkheden van automatische documentverwerking. Inmiddels is automatische documentverwerking in nagenoeg alle oplossingen opgenomen waardoor het hypotheekaanvraagproces teruggebracht kan worden van meerdere weken naar slechts enkele minuten.
LEES MEER over automatische documentverwerking

Cloud & SaaS

Davinci introduceert nieuwe technologieën in de financiële dienstverlening, een van oorsprong wat traditionelere sector waarbij on-premise software de norm is. Samen met partner AWS biedt Davinci haar klanten diensten vanuit de Cloud in de vorm van SaaS. Dit zorgt voor kostenbesparing en schaalbaarheidsvoordelen. De oplossingen voldoen aan de huidige gestelde beveiligingseisen en wetgeving.
LEES MEER over Cloud & Saas

Onze initiatieven & activiteiten

In dit interne onderzoeksprogramma verdiepen medewerkers zich in een relevant onderwerp uit de branche. Doel is om zich te ontwikkelen als expert op dit gebied en opgedane kennis te delen met collega’s.

Davinci heeft een samenwerking met de Universiteit van Nijmegen waarbij academische kennis over machine learning en dataextractie wordt toegepast op de uitdagingen die we tegenkomen bij onze producten (lees meer). Ook hebben we een samenwerking met de Universiteit van Žilina (Slowakije) om de theorie en praktijk van softwareontwikkeling dichter bij elkaar te brengen.

Tijdens de maandelijkse Java User Group Žilina worden Java gerelateerde ontwikkelingen besproken en staan kennisdeling en netwerken centraal. Deze interactieve workshops zijn voor iedereen toegankelijk, zowel binnen als buiten de organisatie.

Lees meer

De AWS User Group Slowakije is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het gebruik van AWS. In de meetings staan praktijkvoorbeelden en kennisdeling over de technologie en de voordelen die dat biedt, centraal.

Lees meer